Пројекти

Пројекти, акције, предавања, презентације... које смо урадили и/или планирамо да спроведемо.
#projekti.

На линку можете потражити шта је све урађено пре званичног оснивања LUG-а.Рачунар на дар

реализован

Акција прикупљања половних/старих делова или/и целих рачунара и састављања употребљивих рачунара на којима ће се вртети одговарајући GNU/Linux оперативни системи (Lubuntu, Puppy...). Рачунари ће бити поклоњени онима који не могу себи да приуште рачунар услед лоше материјалне ситуације. Акција се спроводи од 2013. године. Планирани завршетак акције је јануар 2016.

Текст пројекта.
Донатори, Конфигурације рачунара, Галерија рачунара, Галерија реклама, изворни фајл.
#racunarnadar.

Lubuntu час

није реализован

Lubuntu час је догађај погодан за заговарање, проширење тима и дружење. То је уједно и одличан начин да се промовише коришћење Lubuntu-а.

Зашто Lubuntu?
изворни фајл.
#lubuntucas.

Ловћенац HackLab

није реализован

HackLab је простор у коме би заинтересовани могли да користе рачунаре за приступ интернету, за израду и обраду докумената и сл.; у коме би се одржавала предавања, презентације, промоције, радионице, курсеви...; у коме би се одржавали састанци ЛУГа... Канцеларија би била и својеврстан компјутерски сервис за грађане и удружења грађана. Главни циљ јесте подизање информатичке писмености међу становницима Ловћенца уз помоћ Слободног софтвера.

Текст пројекта.
Вебсајт пројекта (омогућио LUGoNS).
Галерија, изворни фајл.
#lovcenachacklab.

FLOSS DVD

није реализован

Слободан софтвер за кориснике MS Windows оперативних система.

Преузимање.
Галерија, изворни фајл.
#flossdvd.

Lubuntu на дар

реализован

Подела бесплатних Lubuntu 14.04.2 CD-ова.

Зашто Lubuntu?
Галерија, Lubuntu летак, ЛиБРЕ! летак, Ubuntu постер, Ловћенац LUG летак, Ubuntu Србија летак, Linux AIO летак, StartUbuntu летак, Lubuntu 14.04.2 натпис, Ubuntu налепнице (захваљујући Ubuntu Србија).
#lubuntucd.

Слободан софтвер на дар

реализован

Поделили смо више стотина CD/DVD-ова са разноразним GNU/Linux дистрибуцијама. И даље делимо, бесплатно.
Хвала Донаторима.

Поделили смо небројен број пропагандног материјала: флајери, налепнице, беџеви, тракице, хемијске... И даље делимо, бесплатно.
Хвала Донаторима.

FLOSS летак, Lubuntu летак, ЛиБРЕ! летак, Ловћенац LUG летак, Ubuntu Србија летак, Linux AIO летак, StartUbuntu летак, Ubuntu налепнице (захваљујући Ubuntu Србија).

Инсталирали смо GNU/Linux на више десетина рачунара. И даље инсталирамо, бесплатно.

Lubuntu, LXLE, GALPon MiniNo.BalCCon 2k14

реализован

Имали смо задовољство, љубазношћу LUGoNS-а, да присуствујемо другом по реду Балканском Компјутерском Конгресу који је одржан 5, 6. и 7. септембра 2014. године у Музеју савремене уметности Војводине у Новом Саду.

Извештај, Галерија.

SFD 2k13

реализован

Дан слободе софтвера (енг: Software Freedom Day – SFD) обележава се различитим манифестацијама широм света. Дан слободе софтвера обележен је и у Ловћенцу. Презентација је одржана 21. септембра 2013. у Дому културе у периоду од 12 до 16 часова. Ово је за нас битан датум јер од покретања 16. фебруара 2010. па до Дана слободе софтвера 21. септембра 2013. Ловћенац ЛУГ је постојао искључиво као пројекат, а од Дана слободе софтвера 2013. постоји уистину као ЛУГ.

Најава, Извештај, ЛиБРЕ!: Извештај.
Галерија, Галерија рачунара, Видео запис.
Флајер, Летак, Плакат, Позивница, Facebook догађај, Google+ догађај.
SFD2k13 Ловћенац на Викиу SFD-а: Ловћенац, Ловћенац LUG, SFD2k13 Ловћенац на мапи SFD-а.
Препоручујемо: Брзе, лагане, прелепе и слободне оперативне системе. Бесплатни су за преузимање, дељење и употребу, како код куће, тако и на послу. Имају веома ниске хардверске захтеве и одличан су избор за слабије, старије рачунаре али и за рачунаре нове генерације.

Lubuntu LXLE GALPonMiniNo

sudo apt-get install freedom