15. 12. 2013.

Планови за 2014.

У 2014. години покушаћемо да спроведемо три пројекта.

Lubuntu Србија

У плану је да се по изласку Lubuntu 14.04 LTS у локалу подели 100 cd-ова са Lubuntu 14.04. Пројекат Lubuntu Србија има највише шанси да буде успешно спроведен и верујемо да ће тако и бити.

Представљање на BalCCon2k14

BalCCon2k14, како је најављено, биће одржан 5,6. и 7. септембра у Мастер центру у Новом Саду. Планиран је Хакерспејс у холу. Нажалост, на BalCCon2k13 нисмо били у могућности да се представимо, али се надамо да ћемо то урадити на BalCCon2k14. Идеја је да за нашим штандом уз флајере поделимо и одређен број cd/dvd-ова са различитим Linux дистрибуцијама и да поставимо три рачунара са различитим Linux дистрибуцијама тако да посетиоци могу да виде и испробају Linux уживо. Поставили би рачунаре које смо добили путем донација. Ово је идеја, а да ли ће баш тако и бити не знамо. Наше представљање зависи од више фактора и ако се све коцкице склопе бићемо на BalCCon2k14, а ако не онда се нећемо уопште појавити или ћемо се појавити са другачијим штандом.

Ловћенац HackLab

Ово нам је најважнији, али сагледавајући ситуацију, нажалост и највероватније неостварљив пројекат. ХакЛаб је простор у коме би заинтересовани могли да користе рачунаре за приступ интернету, за израду и обраду докумената и сл.; у коме би се одржавала предавања, промоције, курсеви...; у коме би се одржавали састанци ЛУГа... Главни циљ јесте подизање информатичке писмености међу становницима Ловћенца уз помоћ Слободног софтвера. Надамо се да ћемо у 2014. години завршити писање пројекта и бити у могућности да разговарамо са потенцијалним донаторима око реализације тј. финансирања овог пројекта.

Нема коментара:

Постави коментар

Препоручујемо: Брзе, лагане, прелепе и слободне оперативне системе. Бесплатни су за преузимање, дељење и употребу, како код куће, тако и на послу. Имају веома ниске хардверске захтеве и одличан су избор за слабије, старије рачунаре али и за рачунаре нове генерације.

Lubuntu LXLE GALPonMiniNo

sudo apt-get install freedom