13. 9. 2014.

Ubuntu Србија летак

У Србији постоји локална Ubuntu-ова заједница. Ubuntu-ова ЛоЗа (скраћеница од Локална Заједница) за Србију је званични Ubuntu-ов локални тим за Србију. Ubuntu LoCo представља званични пројекат организовања корисника и љубитеља ове дистрибуције широм света у локалне заједнице.

Циљеви Локалних Заједница јесу промоција Ubuntu-a, пружање помоћи заинтересованим корисницима и организовање акција и пројеката везаних за популаризацију ове дистрибуције. Уколико желите да се прикључите или помогнете рад тима на било који начин, контактирајте Ubuntu-ову Локалну Заједницу за Србију:


Ubuntu је популарна дистрибуција слободног оперативног система GNU/Linux, која ставља акценат на лакоћу употребе, брзину рада и стабилност. Ubuntu је једна од најраширенијих и најприхваћенијих Linux дистрибуција, углавном намењена коришћењу на десктоп рачунарима. Назив дистрибуције потиче од афричке идеологије убунту што отприлике значи "хуманост према другима".

У питању је свеобухватан оперативни систем уз ког се достављају програми који омогућавају рад у свим сферама, и нуде најбоље што слободан софтвер у овом тренутку може да понуди. Ubuntu тежи да коришћењем једино слободног софтвера просечном кориснику обезбеди истовремено ажуран и стабилан оперативни систем. Ubuntu-ови програми су слободни и отвореног кода, тако да их можете делити коме желите и колико желите. Ubuntu са подразумеваним софтвером ће задовољити све који користе канцеларијске апликације, приступају интернету, воле да погледају неки филм и да слушају музику, те да се понекад поиграју. Све то Ubuntu ради савршено, поуздано и без застоја. Ubuntu долази са пуном подршком и разноразним сервисима доступним широм света.

Прво издање Ubuntu-а је угледало светлост дана 20. октобра 2004. године. Свако издање има кодно име и број верзије на основу године и месеца издавања. Ubuntu се активно развија и нова, унапређена издања се појављују редовно на сваких шест месеци. Можете га испробати (и користити) и без инсталације на хард диск, а можете га и инсталирати упоредо са постојећим оперативним системима које имате на рачунару. Ubuntu одликује разноврсност која се огледа у великом броју деривата заснованих на другачијим окружењима радне површине, па се доживаљај употребе врло лако може прилагодити свакоме.

Ubuntu је доступан бесплатно за преузимање преко интернета http://www.ubuntu.com. Ubuntu је слободан, бесплатан и легалан за употребу и дељење, како код куће, тако и на послу.

Преузмите летак.

Нема коментара:

Постави коментар

Препоручујемо: Брзе, лагане, прелепе и слободне оперативне системе. Бесплатни су за преузимање, дељење и употребу, како код куће, тако и на послу. Имају веома ниске хардверске захтеве и одличан су избор за слабије, старије рачунаре али и за рачунаре нове генерације.

Lubuntu LXLE GALPonMiniNo

sudo apt-get install freedom