19. 11. 2014.

LXLE


Како би неки рекли, са потпуним правом, LXLE (LXDE eXtra Luxury Edition) је Lubuntu који дише пуним плућима. Од ионако прелепог Lubuntu-а LXLE је још лепши. Долази на DVD-у и неће вам бити потребно да додатно инсталирате неке програме, јер ова дистрибуција доноси скоро све што вам може затребати од програма.


LXLE је једноставно прерађен Lubuntu са другачијим циљевима. Заснива се само на Ubuntu LTS издањима како би обезбедио добру хардверску и софтверску подршку. Користи оптимизовано LXDE окружење радне површи. Развија леп, модерног изгледа, интуитивни десктоп који је лак и једноставан за коришћење.

Све је за похвалу, од избора програма, изгледа, понашања система у свакодневном раду. Свака част тиму који стоји иза ове дистрибуције.

Системски захтеви


Да би могли да користите LXLE минумум захтева је да имате рачунар са процесором Pentium 3, 512MB RAM-а и хард диском од 8GB слободног простора. За опуштенију употребу препоручује се рачунар са процесор Pentium 4 и 1GB RAM-а и више.

Програми


LXLE долази са великим бројем преинсталираних програма.

Алати: Xarchiver, ClamTk, Weather, PCManFM, Gedit, Parcellite, Random Wallpaper, RoxTerm.

Игре: AisleRiot, Biniax-2, Chromium BSU, Criticalmass, Dreamchess, FloboPuyo, Gweled, Hearts, Hex-a-hop, Hexalate, Lbreakout & Ltris, Mahjongg, Mastermind, Mines, Numpty Physics, PipeWalker, Primrose, SolarWolf, Swell Foop, TeeWorlds, TorusTrooper.

Графика: Document Viewer, Font Manager, Gimp, LibreOffice Draw, Mirage, Shotwell, Simple Image Reducer, SimpleScan.

Интернет: Claws-Mail, FileZilla, Firefox, Linphone, Pidgin, Gitso, Transmission, uGet, Xchat.

Канцеларија: Dictionary, Document Viewer, FBReader, HomeBank, LibreOffice, Osmo.

Подешавања: Most Preferences, Obkey, Passwords and Keys, ScreenSaver.

Мултимедија: Arista, Audacity, Guaydeque Music Player, guvcview, Minitube, OpenShot, Pithos, Totem, VokoScreen, xfburn.

Системски алати: Alternatives Configurator, Backup, BleechBit, Disk Usage Analyzer, Firewall, FM Actions, Gparted, Gigolo, Lubuntu Software Center, Menu Editor, Samba, Synaptic, System Profiler Benchmark, Task Manager, Universal Access, Florence Virtual Keyboard, GeSpeaker, xZoom.

Изглед



Да би видели како LXLE изгледа посетите LinuxScreenshots где можете погледати снимке екрана, а ту је и видео снимак.

Преузимање


LXLE можете преузети са званичног сајта http://www.lxle.net/download.

Линкови


За више информација испратите линкове.

LXLE

LXLE подршка

LXLE на друштвеним мрежама:

LXLE претрага

извор

Нема коментара:

Постави коментар

Препоручујемо: Брзе, лагане, прелепе и слободне оперативне системе. Бесплатни су за преузимање, дељење и употребу, како код куће, тако и на послу. Имају веома ниске хардверске захтеве и одличан су избор за слабије, старије рачунаре али и за рачунаре нове генерације.

Lubuntu LXLE GALPonMiniNo

sudo apt-get install freedom