11. 11. 2013.

Зашто Lubuntu?


Можда као Група корисника GNU/Linux система не би требали да имамо свог фаворита међу дистрибуцијама. Зато се поставља питање: Зашто смо се определили само за једну дистрибуцију и зашто смо изабрали баш Lubuntu?

Наша заједница делује првенствено локално. Међутим, ако наша искуства, ресурси, идеје послуже и имају ефекта на шире подручје биће нам драго да споменемо и тај податак.

Узмијаћи у обзир неколико чињеница на локалу дошли смо до тога да изаберемо Lubuntu као нашу званичну дистрибуцију.

Ресурси

Ми смо мала заједница и немамо довољно ресурса да би покрили већи број дистрибуција, а ове ресурсе које имамо желимо да што ефикасније искористимо. Одлучили смо да се сконцетришемо само на једну дистрибуцију.

Подршка

Нисмо у могућности да пружимо подршку за већи број дистрибуција, али за једну дистрибуцију можемо некако да се снађемо.
Наше знање је ограничено и у неким случајевима могуће да нећемо знати да решимо одређени проблем зато нам треба јача, већа заједница која би могла да помогне у решавању оваквих проблема својом подршком. Такву подршку нашли смо у Заједници Ubuntu-ових корисника у Србији и њиховом форуму.

Хардвер

Највећи број корисника има рачунаре скромних перфомански. Што искључује коришћење великог броја дистрибуција или бар оних које користе захтевнија окружења радне површине.

Корисници

Корисници рачунара лоше реагују на велике промене. Навикнути су на класичан, WindowsXP изглед радне површине.

Наравно, у зависности од околности на терену увек су могуће промене и не искључујемо, не заборављамо ни једну другу дистрибуцију.

Нема коментара:

Постави коментар

Препоручујемо: Брзе, лагане, прелепе и слободне оперативне системе. Бесплатни су за преузимање, дељење и употребу, како код куће, тако и на послу. Имају веома ниске хардверске захтеве и одличан су избор за слабије, старије рачунаре али и за рачунаре нове генерације.

Lubuntu LXLE GALPonMiniNo

sudo apt-get install freedom